Yumurta yüksək protein tərkibi ilə orqanizm üçün ən sağlam əsas qidalardan biridir. Bir çox yeməklərdə, xüsusilə səhər yeməyində istehlak edilən yumurta sağlamlıq üçün çoxlu faydalar təqdim edir. Bununla belə, yumurtanı necə bişirdiyiniz ümumi sağlamlığınız üçün böyük əhəmiyyət kəsb edir.
E-saglam.az xəbər verir ki, 10 dəqiqədən çox bişirildikdə yumurtanın sarısı ətrafında boz halqa əmələ gəldiyini görəcəksiniz, bu isə yaxşı əlamət deyil. Çünki yaşıl üzük yumurtanın çox uzun müddət bişirilməsinin göstəricisidir. Bu, dəmirdən faydalanmağımıza mane olur. Bununla belə, yumurta çox yaxşı bir dəmir mineral mənbəyidir.
Dəmir çatışmazlığı anemiyasında maddələr mübadiləsi yavaşlayır və zəiflik, yorğunluq, konsentrasiya problemləri, yaddaşda çətinlik, səhər yataqdan qalxmaqda çətinlik, saç tökülməsi kimi mənfi əlamətlər meydana çıxır.
Tərcümə: Könül Oruc