Qidalanma
Xərçəngə tutulmağa səbəb olan məşhur
Qidalanma

Xərçəngə tutulmağa səbəb olan məşhur səhər yeməkləri

Səhər yeməyində şirin yoqurt, kolbasa və ya şəkərli taxıl məhsulları yemək xərçəngə tutulma riskini artırır.

E-saglam.az-ın xarici mediaya istinadən bildirdiyinə görə, bu barədə dietoloqlar xəbərdarlıq edib.

Səhər yeməyində niyə yoqurt, kolbasa və taxıl məhsulları yeməməlisiniz?

Diyetoloqların izah etdiyi kimi, şirin dənli bitkilər və yoqurtda çoxlu şəkər var ki, bu da artıq çəkiyə səbəb olur.

Artıq çəki də öz növbəsində xərçəngə səbəb ola bilər.

Kolbasalara gəlincə, onların tərkibində zərərli əlavələr var ki, bu da xərçəngə səbəb ola bilər.

Dietoloqlar səhər yeməyində tərəvəz, meyvə, giləmeyvə və tam taxıl məhsulları yeməyi tövsiyə edir. (lent.az)

E-saglam.az

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun