Tərkibindəki vitaminlər sayəsində vitamin qaynağı olan brokoli bir çox şəkildə yeyilə bilər.
E-saglam.az xəbər verir ki, qida dəyərini itirməmək üçün 5 dəqiqədən çox qaynamamaq məsləhətdir.
BROKOLİNİN FAYDALARI NƏLƏRDİR?
- Tərkibində bol fol turşusu olduğu üçün kolon, mədə və uşaqlıq boynu xərçəngindən qoruyur. Eyni zamanda, brokolinin tərkibində olan sulforafan bədəndən əlavə estrogenləri çıxararaq döş, uşaqlıq və kolon xərçənginə qarşı qoruyucudur.
- Brokoli bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyərək qəbizliyin qarşısını alır və həzmi asanlaşdırır.
- Brokolinin tərkibində olan antioksidantlar ümumi infarkt riskini azaldır və ürək sağlamlığını dəstəkləyir.
- Ürək xəstəlikləri üçün yüksələn xolesterin və trigliserid səviyyələrinin yaratdığı mənfi risk faktorlarının qarşısının alınmasında təsirlidir.
- Bol C vitamini ehtiva edən brokoli immunitet sistemini dəstəkləyir.
BROKOLİNİ NECƏ İSTİFADƏ ETMƏLİ?
Bir çox fərqli şəkildə yeyilə bilən brokolinin tərkibindəki qida dəyərlərini qorumaq üçün ümumiyyətlə çiy istehlak edilməsi tövsiyə edilir.
Tərcümə: Könül Oruc