Tərəvəz deyil, vitamin anbarıdır:
Tərəvəz deyil, vitamin anbarıdır:

Qırmızı kələm ağ kələmlə müqayisədə 10 dəfə çox vitamin və qida maddəsi, o cümlədən sinir sistemi və beyin sağlamlığı üçün vacib olan antioksidant antosiyanin ehtiva edir.

E-saglam.az "Lenta.ru"ya istinadən xəbər verir ki, bunu terapevt Svetlana Kanevskaya bildirib.

Həkim bu sərfəli məhsulun bu və digər faydalı xüsusiyyətləri haqqında danışıb.

Kanevskaya müntəzəm olaraq qırmızı kələm yeməyi məsləhət görüb, çünki o, pəhriz flavonoidləri ilə zəngindir. "Həmçinin iltihab əleyhinə və antiviral xüsusiyyətlərə malik güclü antioksidandır. Bu tərəvəz həmçinin beyin sağlamlığı və sümük formalaşması üçün lazım olan C və K vitaminləri, sinir sistemi üçün vacib olan B6 vitamini və fol turşusu ilə də zəngindir. Bu məhsulda həmçinin görmə kəskinliyini və gözəl dərini dəstəkləyən A və E vitaminləri var", - deyə həkim əlavə edib.

Qırmızı kələm kalsium, maqnezium, kalium, manqan və sink kimi mineralların anbarıdır. Onların hamısı beyin sağlamlığı, ümumiyyətlə sinir sistemimizin, sümüklərimizin və dişlərimizin, bir sözlə bütün bədənimizin işləməsi üçün vacibdir.

Bundan əlavə, Kanevskaya deyib ki, kələm sinir sisteminin və beynin güclü bir qoruyucusudur. Tərkibində koqnitiv funksiyanı və konsentrasiyanı yaxşılaşdıran antioksidant antosiyanin var. Bundan əlavə, bu məhsul demans inkişaf riskini azalda bilər.

Qırmızı kələm pəhriz lifi mənbəyidir, suda yüksəkdir və kalorisi azdır, sağlam çəki saxlamağa kömək edir. Üstəlik, həkim onu ​​diabetli insanların pəhrizinə daxil etməyi tövsiyə edib, çünki bu məhsul qlükoza sintezini idarə edir. (Publika.az)

E-saglam.az