Qida Müfəttişliyi Mütəxəssisi Nurtən Sırma bəzi markaların püstə əvəzinə noxuddan istifadə etdiyini, tahin yerinə fıstıq əzdiyini və qaymaqdan istifadə etdiyini bildirib.
E-saglam.az xəbər verir ki, bazarda Dubay şokoladı kimi satılan bir çox məhsulların orijinaldan fərqli olduğunu bildirən mütəxəssis saxta Dubay şokoladının aşkarlanması ilə bağlı bunları deyib:
1. Dubay şokoladı kimi satılan məhsulun keyfiyyəti ölkədən asılı olaraq dəyişir. Qida boyasından istifadə edilə bilər. Püstə püresi nisbəti 30 faiz olacaq. Yəni, qalın olacaq. Saxta versiyada püstə ilə qabıqlı fıstıq və ya noxud əvəz edilə bilər.
2. Xırtıldayan olmalıdır. Xırtıldayan kadayıflar olmalıdır.
3. Kakao yağının tərkibinə diqqət yetirilməlidir. Kakao yağı əsl şokoladı yaradan şeydir. Ölkəmizdə şokoladlı görünüş vermək üçün kakao yağı əvəzinə bitki yağından istifadə edən brendlər var. Bu qanunsuz bir şey deyil. Kakao yağına bənzəyən məhsullar istifadə olunur.
Tərcümə: Könül Oruc