Qidalanma
Qidada natrium nitrit:
Qidalanma

Qidada natrium nitrit: sağlamlığa necə təsir edir?

Natrium nitrit kolbasa kimi məhsullarda ola bilər. Niyə bu maddə ət məhsullarına əlavə olunur, natrium nitrit sağlamlığa zərər verə bilərmi?

E-saglam.az xəbər verir ki, natrium nitrit qidaları patogenlərdən qorumağa kömək edən bir konservantdır. Yarımfabrikat ət məhsullarının istehsalında istifadə olunur. Bu qida əlavəsinin öz təyinatı var - E250. Kimyəvi quruluşuna görə azot turşusunun duzudur.

Konservant ət məhsullarının cəlbedici çəhrayı-qırmızı rəngini saxlamağa kömək edir. Zülallarla reaksiya verərək, rəngi "sabitləyir" və qızdırıldığında dəyişməsinin qarşısını alır. O, həmçinin məhsulların xoş ətrini artırır. Ancaq bunlar bir konservantın ən vacib vəzifələri deyil. Əsas funksiyası qidaları zərərli mikroorqanizmlərdən qorumaqdır. (Foodinfo)

E-saglam.az

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun