Qidalanma
Qəhvəyi düyü, yoxsa ağ düyü:
Qidalanma

Qəhvəyi düyü, yoxsa ağ düyü: Hansı daha faydalıdır?

E-saglam.az xəbər verir ki, qəhvəyi düyü xüsusilə E vitamini və tokotrienol kimi antioksidantlarla zəngindir. Bu maddələr bədəndəki sərbəst radikalların zərərli təsirlərini azaldaraq, bəzi xərçəng növləri və ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir.

Manqan və B1 vitamini (tiamin) baxımından da qəhvəyi düyü daha üstündür. Manqan bədəndəki bir çox maddələr mübadiləsi prosesinə dəstək verir, tiamin isə karbohidratlardan enerji alınmasında və sinir sisteminin normal işləməsində mühüm rol oynayır.

 

Qısacası, sağlamlıq baxımından seçim etdikdə, qəhvəyi düyü daha üstün bir alternativ sayılır.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun