Diyetoloq Manuel Viso kartofdan maksimum fayda əldə etməyi izah edir.
E-saglam.az xəbər verir ki, o, "20minutos" ilə söhbətində bunun qeyri-adi üsulunu açıqlayıb.
Viso qeyd etdiyi kimi, qaynadılmış kartof yüksək glisemik indeksə malikdir və çoxlu nişasta ehtiva edir. Buna görə də, onun istifadəsi qan şəkəri səviyyəsində kəskin sıçrayışlarla doludur. Qaynadılmış kartofun daha sağlam olması üçün həkim onu bir gün soyuducuya qoymağı məsləhət görüb.
Mütəxəssis izah etdi ki, bundan sonra kartofun tərkibindəki nişasta davamlı olacaq və o, nazik bağırsaqda deyil, yoğun bağırsaqda sorulacaq və bunun sayəsində mikrofloranın vəziyyəti yaxşılaşacaq. Bundan əlavə, bu üsul məhsulun glisemik indeksini azalda bilər və onun həzmini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər, Viso yekunlaşdırdı.
Tərcümə: Könül Oruc