Qan şəkərini aşağı salan və xolesterolu “parçalayan” meyvə
Qan şəkərini aşağı salan və xolesterolu “parçalayan” meyvə

Həkimlər meyvələri pəhrizinizə mümkün qədər tez-tez daxil etməyi məsləhət görürlər. Bu da orqanizmi xolesteroldan təmizləməyə, qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salmağa və hətta daha sürətli arıqlamağa kömək edir.

E-saglam.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, vitamin və minerallarla zəngin olan qreypfrut metabolik proseslərə müsbət təsir göstərir və qanı artıq şəkər və xolesterindən təmizləməyə kömək edir. Tərkibində manqan, mis, sink, kalsium, fosfor, kalium və maqnezium var. Bundan əlavə, tərkibində B, A, C, D və hətta PP vitaminləri var.

Gündə yalnız bir meyvə yemək orqanizmə qış stresinin öhdəsindən gəlməyə kömək edə bilər, çünki tərkibində C vitamininin gündəlik dəyərinin yarısını ehtiva edir. Bu meyvə bədəni vitaminlərlə zənginləşdirməklə yanaşı, yüksək lif və antioksidant tərkibi sayəsində arıqlamağa kömək edir. Qreypfrut tərkibindəki efir yağları sayəsində maddələr mübadiləsini sürətləndirir və iştahı azaldır.

Bu meyvə həm də qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir, qan təzyiqini normallaşdırır və pis xolesterini “parçalayır”. Qreypfrutun müntəzəm istehlakı böyrəklərin, sümüklərin, ürəyin və qan damarlarının fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir.

Yadda saxlamaq lazımdır ki, acqarına qreypfrut yeməmək daha yaxşıdır. Onu istifadə etmək üçün ideal vaxt yeməkdən 2 saat sonradır.

Qreypfrutu dişlərinizi fırçaladıqdan dərhal sonra istehlak etmək də tövsiyə edilmir, çünki onun qatılaşdırılmış suyu minaya zərər verə bilər. Meyvəni yedikdən sonra ağzınızı təmiz su ilə yaxalamaq məsləhətdir. /lent.az

E-saglam.az