Qidalanma
Niyə mütləq şüyüd yeməliyik?
Qidalanma

Niyə mütləq şüyüd yeməliyik?

Bitkilər vitamin və qida maddələrinin ən etibarlı tədarükçüsü hesab olunur. Üstəlik, bəzi göyərtilər ən sağlam tərəvəzlərdən geri qalmır.

E-saglam.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə şüyüdün qida rasionuna əlavə edilməsini məsləhət görürlər.

Bu göyərti qan şəkərini normallaşdırır, bakteriyalarla mübarizə aparır, həmçinin sümük sağlamlığı üçün faydalıdır. Şüyüddə A, C vitaminləri, kalsium, dəmir, maqnezium, kalium, manqan və fol turşusu, flavonoidlər, terpenoidlər və taninlər var.

Bundan əlavə, şüyüd karbohidratlar, liflər, yağlar və zülallardan ibarətdir.

Şüyüd yemək kimə lazımdır?

1. Şüyüdün tərkibində antibakterial təsir göstərən və patogen bakteriyalarla mübarizə aparan efir yağları var.

2. Şüyüd qanda pis xolesterinin səviyyəsini azaldır, trigliseridləri azaldır və şəkərin səviyyəsini normallaşdırır.

3. Tərkibindəki kalsium və maqnezium sayəsində göyərti sümük sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir.

Əks göstərişlər

Bu göyərti yalnız şüyüd alergiyası və ya fərdi dözümsüzlüyü olduqda tövsiyə edilmir.

E-saglam.az

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun