Qastroenteroloqu Yekaterina Kaşux bayram süfrəsi üçün hansı qidaların əvvəlcədən alınmamalı olduğunu izah etdi.
E-saglam.az xəbər verir ki,həkim qeyd edib ki, əvvəlcədən qablaşdırılmış soyuq kəsiklər - ət, balıq, pendir və kolbasa almamalısınız: "Adətən, onlar möhürlənmiş qablarda 72 saatdan çox saxlanılmır, ona görə də onları bayramdan bir neçə gün əvvəl almaq ən yaxşısıdır. Daha uzun müddət saxlama bakteriyaların çoxalma riskini artırır - məhsul vizual olaraq normal qalsa belə, onu yemək təhlükəli olacaq".
O, həmçinin Yeni il axşamı çiy halda süfrəyə veriləcək meyvə və tərəvəz almağa çağırdı. Kaşux əlavə etdi ki, eyni şey göyərtilərə də aiddir: onları qorumağa çalışa bilərsiniz, amma onlar təzə görünüşünü və dadını itirəcəklər.
Tərcümə: Könül Oruc