Çipslərdə asılılıq yaradan MSG var.
O, insanların niyə kartof çipsləri yeməyi dayandıra bilmədiklərini izah etdi: "Çipsilər xüsusilə onları yeməyi dayandırmağı qeyri-mümkün edəcək şəkildə hazırlanmışdır. Xırtıldayan hissəciklər beyninizi alqışlamağa vadar edən dopamini aktivləşdirir. Onların tərkibində həmçinin duz və yağ var ki, bunlar da zəngin dadla birlikdə daha çox iştahınızı qorumaq üçün mükəmməl birləşmədir".
Bu məhsulun digər xarakterik xüsusiyyəti onun teksturasıdır. Kartof çipsisi ağızda tez əriyir və beynin onları az miqdarda qida kimi qəbul etməsinə səbəb olur. Həkimin qənaətinə görə, çipsinin tərkibində həddindən artıq yeməyə səbəb olan dad gücləndiricisi olan - monosodyum qlutamat var ki, tez bir zamanda asılılıq yaradır.
Tərcümə: Könül Oruc