Qidalanma
Həkim portağaldan çox C vitamini olan
Qidalanma
157

Həkim portağaldan çox C vitamini olan 10 qidanı açıqladı

Geniş şəkildə C vitamininin əsas mənbəyi kimi tanınan portağal, bu vacib qida maddəsi baxımından əslində yuxarıda yer alır.

Quava  - bir meyvədə 125 mq (138%);

Manqo  - bir meyvədə 122 mq (135%);

Çiyələk  - hər fincan üçün 119 mq (132%);

Yaşıl çili bibəri  - fincan başına 109 mq (121%);

Papaya  - fincan başına 88 mq (98%);

Brokoli  - hər fincan üçün 81,2 mq (90%).

Ananas  - stəkan başına 78,9 mq (87%);

Kivi  - hər fincan üçün 74,7 mq (83%);

Brüssel kələmi  - yarım fincanda 48 mq (53%).

Mütəxəssis vurğulayır ki, bu qidalar C vitamini ilə zəngin olmaqla yanaşı, digər qiymətli qidaları da ehtiva edir. Məsələn, quava və manqonun tərkibində antioksidantlar, brokolinin tərkibində iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər, ananasda isə həzmi yaxşılaşdıran bromelain fermenti var.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az


Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin
Bizi YouTube-da izləyin
Bizi TikTok-da izlə

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun