Geniş şəkildə C vitamininin əsas mənbəyi kimi tanınan portağal, bu vacib qida maddəsi baxımından əslində yuxarıda yer alır.
Quava - bir meyvədə 125 mq (138%);
Manqo - bir meyvədə 122 mq (135%);
Çiyələk - hər fincan üçün 119 mq (132%);
Yaşıl çili bibəri - fincan başına 109 mq (121%);
Papaya - fincan başına 88 mq (98%);
Brokoli - hər fincan üçün 81,2 mq (90%).
Ananas - stəkan başına 78,9 mq (87%);
Kivi - hər fincan üçün 74,7 mq (83%);
Brüssel kələmi - yarım fincanda 48 mq (53%).
Mütəxəssis vurğulayır ki, bu qidalar C vitamini ilə zəngin olmaqla yanaşı, digər qiymətli qidaları da ehtiva edir. Məsələn, quava və manqonun tərkibində antioksidantlar, brokolinin tərkibində iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər, ananasda isə həzmi yaxşılaşdıran bromelain fermenti var.
Tərcümə: Könül Oruc