Nevroloq Alexandra Ashikhmina xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar miqren tutmalarını tetikleyə bilər.
E-saglam.az xəbər verir ki, aif.ru-ya müsahibəsində o, əsas tətikləyiciləri sadalayıb:
Yaşlanmış pendirlər: Brie, Gorgonzola, Parmesan, Cheddar (tiramin tərkibli)
Spirtli içkilər: xüsusilə qırmızı şərab, şampan, viski (tiramin və tanin tərkibli)
Kofein: çox miqdarda qəbul olunduqda baş ağrısına səbəb ola bilər
Monosodyum qlutamat (MSG): emal edilmiş qidalar, kolbasa, souslar, qəlyanaltılar
Fermentləşdirilmiş qidalar: zeytun, duzlu kələm, kombucha
Ashikhmina vurğulayıb ki, miqreni önləmək üçün bu qidaların istehlakına diqqət etmək vacibdir.
Tərcümə: Nəzrin Abbas
E-saglam.aZ