Qidalanma
Makaronu kökəlmədən yemək mümkündür -
Qidalanma

Makaronu kökəlmədən yemək mümkündür - Diyetoloq qaydasını açıqladı

E-saglam.az xəbər verir ki, o, Lenta.ru ilə söhbətində ruslara makaron yeməyi və kökəlməməyi öyrədib.

Meşçeryakova makaron seçərkən onun tərkibinə diqqət yetirməyi məsləhət görüb. Qatı buğda sortları çoxlu zülal və az miqdarda nişasta ehtiva edir, kalsium, kalium, maqnezium, sink, A və C vitaminləri və B qrupu ilə zəngindir. Eyni zamanda, onun sözlərinə görə, bu məhsulun yüksək kalorili olduğunu da unutmaq olmaz (hər yüz qram quru məhsula 340-360 kilokalori), ona görə də qida rasionunu balanslaşdırmağa əsas vermir.

Diyetoloq vurğuladı ki, həftədə iki porsiyadan çox olmayan makaron istehlak etmək olar və artıq çəkidən qaçmaq üçün günün birinci yarısında yemək daha yaxşıdır.

Həzm prosesləri baxımından makaron tərəvəzlərlə yaxşı gedir: tərəvəz lazanyası, brokoli, balqabaq və şirin bibərli makaron salatları və ya göbələk və bibərli spagetti. Makaron həmçinin quş əti, balıq və dəniz məhsulları üçün garnitür ola bilər.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun