Sosis və kolbasa kimi ət məhsulları yemək insan ömrünü üç dəfə qısaldır.
E-saglam.az xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Milli Tibbi Tədqiqat Mərkəzinin mütəxəssisi Sofya Eliaşeviç məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, bu cür qidalar sağlamlıq üçün ciddi risklər daşıyır.
Həkim qeyd edib ki, kolbasalarda çox miqdarda olan konservantlar və duz qan təzyiqini artırır, ürək və damar xəstəliklərinə səbəb olur. Qidalardakı doymuş yağlar və natrium hipertoniyaya səbəb olur, pəhriz lifinin olmaması isə bağırsaqların işində problemlər yaradır.
“Bu qidalar bağırsaq mikroflorası üçün də zərərlidir, faydalı mikroorqanizmlərin tarazlığını pozur. Bu, iltihaba və metabolik sindroma səbəb olur . Yüksək kalorili və emal edilmiş qidaların istehlakının səbəb olduğu xroniki iltihab da bağırsaq xərçənginin inkişafına gətirir”, – Eliaşeviç qeyd edib. (Azpost.info)