Qidalanma
İmsakda bu qidadan istifadə etməyin –
Qidalanma

İmsakda bu qidadan istifadə etməyin – Bütün gün ac qalmağın səbəbi imiş

E-saglam.az xəbər verir ki, diyetoloq Hande Dəmir bildirir ki, imsakda xəmir, tort, pirojna və bulka kimi ağır karbohidratlar əvəzinə, pendir, yumurta, göyərti və lifli çörəyə üstünlük verilməlidir. Bu, uzun müddət tox qalmağa kömək edir və gün ərzində həzmsizlikdən qoruyur.

İftarda isə yeməyə yüngül və nəzarətli şəkildə başlamaq tövsiyə olunur. Xurma və zeytun kimi qidalarla açılan oruc, şorba və sobada bişmiş yeməklərlə davam etdirilməlidir. Sürətli yemək yeməmək, şirniyyat olaraq isə meyvəli və süd əsaslı desertlərə üstünlük vermək məsləhətdir.

Dəmir həmçinin qeyd edir ki, yeməklər yavaş yeyilməlidir. Beyin toxluq siqnalını 15-20 dəqiqəyə göndərdiyindən, tələskənlik həddindən artıq yeməyə və çəki artımına səbəb ola bilər. Maddələr mübadiləsinin yavaşlamaması üçün balanslı və nizamlı qidalanmaq vacibdir.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az 

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun