Tez arıqlamaq istəyənlər qida rasionunda tərəvəzin miqdarını artırmalıdırlar.
E-saglam.az xəbər verir ki, bu məsləhəti endokrinoloq Mariya Kaloşina "RİA Novosti" ilə söhbətində verib.
O izah etdi ki, tərəvəzlərdə lif var ki, onların istehlakı uzunmüddətli toxluq hissi yaradır, qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə və xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir.
Mütəxəssis həmçinin daha çox işlənməmiş qidalar yeməyi tövsiyə edib. O, kobud və lifli qidaların faydalarına diqqət çəkərək, onların istehlakının ürək-damar xəstəliklərinin yaranma riskini azaldığını qeyd edib.
“Siz tez, asanlıqla və sağlamlığınıza zərər vermədən arıqlaya bilərsiniz" - deyə Kaloşina yekunlaşdırıb.
Könül Oruc