Diyetoloq Sofiya Kovanova sağlamlıq üçün təhlükəsiz olan və müalicəyə sağlam alternativ olan dondurmanın miqdarını adlandırdı.
E-saglam.az xəbər verir ki, Kovanova, böyüklər və uşaqlar üçün gündə bir standart hissədən çox olmayan həcmi məqbul adlandırdı - məsələn, bir vafli konus, lakin desertin hər gün istehlak edilməməsi şərti ilə. O izah edib ki, dondurma yüksək yağ və şəkər tərkibli məhsuldur və onların gündəlik kombinasiyası sağlam hesab olunmur.
“Əgər siz onu qida rasionunuza daha tez-tez daxil etmək istəyirsinizsə, daha yüngül variantları – meyvəli buz, giləmeyvəli dondurma və ya şərbəti seçməlisiniz”, - o məsləhət gördü.
Mütəxəssis həmçinin dondurmanı banan smuzisi ilə əvəz etməyi tövsiyə edib: bananı dondurun, sonra giləmeyvə ilə qarışdırın və südlü dad əldə etmək üçün yağ tərkibi 10 faizdən çox olmayan bir az krem əlavə edin. Həmçinin, Kovanova qeyd etdi ki, təbii şirədən meyvəli buz hazırlamaq olar. O, belə desertləri daha təhlükəsiz adlandırıb.
Tərcümə: Könül Oruc