Qidalanma
Ətlə bu 3 qidanı yeməyin –
Qidalanma
184

Ətlə bu 3 qidanı yeməyin – Bağırsaqları işləməyə qoymur

Ağır yemək hissini yüngülləşdirmək və bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün tərəvəzləri, probiyotikləri və bir sıra digər məhsulları ətlə birləşdirmək daha yaxşıdır.

E-saglam.az xəbər verir ki, qastroenteroloq və hepatoloq Sergey Vyalov bu barədə danışıb.

Mütəxəssis ilk növbədə uyğunsuz qidaları açıqlayıb: mayonez, ağ çörək, kartof qızartması. Belə yeməklər ağırlığa səbəb olur və bağırsaqların işini poza bilər.

Həmçinin ət yedikdən sonra şirniyyat yeməməli, çay içməməlisən.

Turşu kələm, xiyar, kimçi (probiotiklər və həzm fermentləri) isə yaxşı qəlyanaltı olacaq. Həm də təzə tərəvəzlər uyğundur. Lif yağları həzm etməyə kömək edir və C vitamini dəmirin udulmasını yaxşılaşdırır.

Onun sözlərinə görə, kabab və qril üçün desertlər əvəzinə ananas, kivi, sitrus meyvələri götürmək daha yaxşıdır. Onların tərkibində olan fermentlər zülalları parçalayır və ağırlığı azaldır.

Həkim onu da vurğuladı ki, ayran, matsoni, qatıq piyi neytrallaşdırır, mədə yanmasını, mikrofloranı dəstəkləyir. Nanə, limon, zəncəfil və yaşıl çay öd ifrazını yaxşılaşdırmağa və qızartmanın zərərini azaltmağa kömək edir. Çörək əvəzinə əti, kababı lavaşla yeyin. (medicina.az)

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun