Yandex watch
Ən sağlam

Biokimyaçı və diyetoloq Anna Divinskaya hansı şorbaların ən sağlam hesab edildiyini açıqlayıb.

Emlakbazari.az

E-saglam.az xəbər verir ki, Divinskayanın fikrincə, kələm şorbası və borşu ideal balanslaşdırılmış şorba adlandırmaq olar: onların tərkibində zülallar, mürəkkəb karbohidratlar, lif və doymuş yağlar var. Lakin o, aydınlıq gətirib ki, yağlı bulyonda hazırlanan belə yeməklər ürək-damar xəstəlikləri olan insanlara tövsiyə edilmir. Eyni zamanda, dietoloq bu yeməklərin Lenten versiyalarını arıqlamaq istəyənlər üçün ideal yemək adlandırıb. Mütəxəssis izah etdi ki, belə şorbalar çox doyurucudur, lakin aşağı enerji dəyərinə malikdir.

Divinskaya sağlam şorbalar sırasına toyuq bulyonunu da daxil edib. Biokimyaçı qeyd edib ki, onun tərkibində iltihabi prosesləri yatıran antioksidan karnozin, amin turşuları, B vitaminləri, kalsium, maqnezium, fosfor və kalium var.

Bundan əlavə, dietoloq çoxlu lif, B vitaminləri və maqnezium olan yüngül tərəvəz və göbələk şorbalarını, həmçinin balıq şorbasını faydalı adlandırıb. Divinskaya qeyd edib ki, balıq şorbası omeqa-3 yağ turşuları, kalsium, fosfor, sink, yod və flüor mənbəyidir.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az