Ən faydalı payız məhsulu kələmdir, o, C vitamini ilə zəngindir.
E-saglam.az xəbər verir ki, bu barədə RİA Novosti-yə Krasnoqorsk xəstəxanasının ümumi praktikantı Anastasiya Yakimova bildirib.
O, kələmin limondan daha çox C vitamini ehtiva etdiyini bildirdi - 100 qramda gündəlik tələbatın 70 faizini təşkil edir. Bundan əlavə, təzə kələm yarpaqlarında C, K, B qrupu vitaminləri, üzvi turşular, mikrob əleyhinə təsir göstərən fitonsidlər var.
"Hesab olunurdu ki, kələm yarpağı ağrıları azalda bilər və şişkinliyi aradan qaldıra bilər. Eyni zamanda, müasir tədqiqatlar kələm şirəsinin iltihab əleyhinə təsirə malik olduğunu təsdiqləyir, lakin bu vasitə tam tibbi müalicəni əvəz edə bilməz", - həkim xəbərdarlıq edib.