Səhər vaxtınıza qənaət etmək istəyirsinizsə, yumurtaları əvvəlcədən, gecədən əvvəl hazırlaya bilərsiniz.
E-saglam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, onların sağlamlığa zərər verməsinin qarşısını almaq üçün onlar düzgün saxlanmalıdırlar, çünki yumurtalar temperaturun dəyişməsinə həssasdırlar.
Çox vaxt qaynadıqdan sonra yumurta dərhal soyuq suya batırılır, lakin temperaturun kəskin fərqi qabıqda kiçik çatların yaranmasına və içəriyə mikroorqanizmlərin nüfuz etməsinə səbəb ola bilər. Bu, bərk qaynadılmış yumurtaların raf ömrünü azaldır.
Ani temperatur dəyişiklikləri olmadan, qaynadılmış yumurtaların raf ömrü iki həftədir. Qabığın zədələnməsi varsa, dərhal soyudulmalı və yeyilməlidir.
Çiy yumurta, bu vaxt, ən yaxşı şəkildə soyuducuda saxlanılır: qapıda deyil, orijinal qablaşdırmada bir rəfdə.
Tərcümə: Könül Oruc