Qidalanma
Duzlu yeməklərə olan həvəsin
Qidalanma

Duzlu yeməklərə olan həvəsin bilinməyən səbəbi açıqlandı

E-saglam.az xəbər verir ki, o, “Arquments and Facts” nəşri ilə söhbətində izah edib ki, xroniki stress stressə uyğunlaşmadan məsul orqan olan böyrəküstü vəzilərin funksiyasını zəiflədir. "Və eyni natrium, ümumiyyətlə, duz, böyrəküstü vəzilərin funksiyasını stimullaşdıran vasitələrdən biridir, yəni qəbul edildikdə, stresə uyğunlaşma hormonlarının istehsalı bir qədər artır", - deyə ekspert aydınlaşdırdı.

Polyakov əlavə etdi ki, duzlu qidalara həvəs insan intensiv idmanla məşğul olarsa, tez-tez tərləyirsə, distillə edilmiş su içirsə və ya şişkinliyi aradan qaldırmaq üçün sidikqovucu dərmanlar qəbul edirsə - nəticədə orqanizmdə elektrolit balansının pozulması müşahidə oluna bilər. "Bu hallarda, natrium da daxil olmaqla, əsas elektrolitlər xaric olur və bədən bu elektrolit balansını doldurmağa çalışır, buna görə də duzlu qidalara ehtiras artır", - dedi diyetoloq.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az 

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun