Qidalanma
Dolmanı qatıqla yeyək, yoxsa qatıqsız? -
Qidalanma

Dolmanı qatıqla yeyək, yoxsa qatıqsız? - “Qlobal bir problem”

Dolmanı qatıqla yeyək, yoxsa qatıqsız?

E-saglam.az xəbər verir ki, bu barədə qida eksperti Fərid Səfərov deyib.

O, bildirib ki, dolmanın içindəki ət qatıqla qarışdıqda qatığın tərkibindəki kalsium ətin tərkibində olan dəmirin bağırsaqlarımız tərəfindən mənimsənilməsini və ya sovrulmasını ləngidir, daha doğrusu isə qarşısını alır: 

"Əlbəttə ki, dolma kiçik bir misaldır, başqa ətli yeməklər də bura daxildir.

Dolmanı qatıqla yeyib sonra deməyin ki, dəmirim çatmır, neyniyim?

Qida balansı mütləq qorunmalıdır, qatıq ətlə yox, qida rasionunda ayrıca yeyilməlidir".

E-saglam.az

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun