Dolmanı qatıqla yeyək, yoxsa qatıqsız? -
Dolmanı qatıqla yeyək, yoxsa qatıqsız? -

Dolmanı qatıqla yeyək, yoxsa qatıqsız?

E-saglam.az xəbər verir ki, bu barədə qida eksperti Fərid Səfərov deyib.

O, bildirib ki, dolmanın içindəki ət qatıqla qarışdıqda qatığın tərkibindəki kalsium ətin tərkibində olan dəmirin bağırsaqlarımız tərəfindən mənimsənilməsini və ya sovrulmasını ləngidir, daha doğrusu isə qarşısını alır: 

"Əlbəttə ki, dolma kiçik bir misaldır, başqa ətli yeməklər də bura daxildir.

Dolmanı qatıqla yeyib sonra deməyin ki, dəmirim çatmır, neyniyim?

Qida balansı mütləq qorunmalıdır, qatıq ətlə yox, qida rasionunda ayrıca yeyilməlidir".

E-saglam.az