Yandex watch
Diyetoloq ən sağlam balıq növlərini

Qastroenteroloq Beleva: Somon, skumbriya və siyənək xüsusilə sağlamlıq üçün faydalıdır

Emlakbazari.az

E-saglam.az xəbər verir ki, qastroenteroloq və diyetoloq Elvira Beleva "UfaTime.ru"ya açıqlamasında bildirib ki, bəzi balıq növləri sağlamlıq üçün xüsusilə faydalıdır.

Beleva ən sağlam növlərdən biri kimi omeqa-3 yağ turşuları, B vitaminləri və yüksək keyfiyyətli proteinlə zəngin qızılbalığı adlandırıb.

Skumbriya həm də omeqa-3, eləcə də D və B12 vitaminləri mənbəyidir - bu balıq ürək sağlamlığı üçün çox faydalıdır.

Siyənək balığı xassələrinə görə oxşardır, həkim qeyd etdi.

Yabanı ton balığı isə zülal və omeqa-3 mənbəyidir, lakin qidalanma mütəxəssisinin fikrincə, tərkibində civə olması ehtimalı səbəbiylə ölçülü şəkildə istehlak edilməlidir.

Beleva sardinaların faydalarına da diqqət çəkib, bu kiçik balıqlar omeqa-3, zülal, B vitaminləri ilə zəngindir və kalsium da daxil olmaqla bir çox qiymətli mineralları ehtiva edir.

O, qeyd etdi ki, göy qurşağı alabalığı omeqa-3 və D vitamininin yaxşı mənbəyidir və hake B vitaminləri, fosfor və selenium ehtiva edir. Eyni zamanda, balığın faydasından yarralanmaq üçün hazırlanma üsulu da vacibdir - qızartmaqdan çəkinmək daha yaxşıdır", - deyə Beleva vurğuladı.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az