Bu ədviyyatları istifadə edərkən iki dəfə düşünün -
Bu ədviyyatları istifadə edərkən iki dəfə düşünün -

Diyetoloq Nuzhdina mağazalardan alınan ədviyyatları seçərkən diqqətli olmağı məsləhət görüb

E-saglam.az xəbər verir ki, o, Lenta.ru-ya bəzi ədviyyatların potensial zərərləri barədə danışıb. Bildirib ki, mağazada satın alınan ədviyyatlar seçərkən diqqətli olmaq lazımdır. Onların bəzilərində sağlamlıq üçün təhlükəli kimyəvi elementlər ola bilər. 

Zəfəran, adaçayı, rozmarin, darçın, mixək və muskat qozu kimi ədviyyatlardan istifadə edərkən özünüzü kiçik miqdarlarla məhdudlaşdırmalısınız, - ekspert bildirib. Məsələn, muskat qozu həddindən artıq dozada qıcolmalara səbəb ola bilər, mixək  yuxululuğa səbəb ola bilər, böyük dozada rozmarin böyrəklərə ciddi yük verir, nanə isə həddindən artıq həyəcan, yuxusuzluq və mədənin qıcıqlanmasına səbəb ola bilər.

Diyetoloq qeyd edib ki, həkim mədə-bağırsaq traktının xəstəliklərinin kəskinləşməsi ilə əlaqədar yumşaq pəhriz təyin etdikdə, yeməkdə xardal, sarımsaq, acı bibər və digər acı ədviyyatlardan istifadə etməməyi məsləhət görüb.

Mütəxəssis izah edib ki, onlar mədə və bağırsaq şirələrinin ifrazının miqdarını artırmağa, habelə motor bacarıqlarını artırmağa yönəlmiş təsir göstərə bilər ki, bu da sağlamlığa yaxşı təsir göstərmir. O, hamiləlik dövründə də ehtiyatla ədviyyat qəbul etməyi tövsiyə edib.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az