Sağlamlıq
Bu 2 məhsul siqaretdən də
Sağlamlıq

Bu 2 məhsul siqaretdən də pis ziyan vurur

E-saglam.az xəbər verir ki, proktoloq, onkoloq və cərrah Yelena Smirnova kolbasa və sosisin tütün məhsulları ilə eyni təhlükə daşıdığını bildirib.

ÜST emal edilmiş əti 1-ci kateqoriya kanserogen kimi siyahıya daxil edib.

"Tütün və asbestlə yanaşı," Yelena Smirnova xatırladıb və bunun panikaya səbəb olmadığını qeyd etdi.

Gündə 50 qrama qədər işlənmiş ət porsiyası ən yaxşı həddi aşmamaqdır. Yəni, nə vaxt dayanacağını bilmək vacibdir. Tədqiqatlar göstərib ki, bu məhsullardan nə qədər çox yeyiriksə, xərçəngə tutulma riski bir o qədər yüksək olur.

Optimal həftədə 150-200 qramdan çox deyil. Daha çox təbii ət və balığa üstünlük verin.

Tərəvəz və lif bağırsaqları saxlamaq üçün çox vacibdir.

Əvvəllər həkim qızardılmış qidalardan uzaq durmağı məsləhət görürdü. Bu, qızardılmış ətə də aiddir. Belə qidalar bağırsağın selikli qişasını qıcıqlandırır, qaz artmasına səbəb olur və bağırsaqların normal fəaliyyətini maneə törədir. İnsan müntəzəm olaraq yağlı qızardılmış qidalar yeyərsə, xərçəng riskləri daha da artır”. (medicina.az)

E-saglam.az 

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun