İnfarkt, dünyada ən çox rast gəlinən ölüm səbəblərindən biridir. Sağlam olmayan qidalar, infarkt riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.
E-saglam.az xəbər verir ki, ürək mütəxəssisləri bəzi qidaların zərərli təsirlərinə diqqət çəkərək, onları həyatınızdan çıxarmağı tövsiyə edir.
Professor Alan Rozanski, karbohidratlar, şəkər və yüksək dərəcədə işlənmiş zülallardan qaçmağın əhəmiyyətini vurğulayıb. Həddən artıq işlənmiş ətlərdəki natrium, nitrat və nitritlər ürək xəstəlikləri, infarkt və bəzi xərçəng növləri ilə əlaqələndirilir.
Professor Rozanski, üzvi və mövsümi qidaları seçməyi tövsiyə edir. Onun sözlərinə görə, tərəvəzlər lif, vitamin və minerallarla zəngindir və enerji balansını təmin edərək xroniki xəstəliklərin riskini azaldır.
Ürək cərrahı Ceremi London isə ürəyin zəifliyini göstərən üç əsas əlamətə diqqət çəkir: qan təzyiqinin artması, nəfəs darlığı və bədən gücünün zəifləməsi. Bu əlamətlərə diqqət yetirərək erkən tədbir görmək həyati əhəmiyyət daşıyır.
Sağlam həyat tərzi, düzgün qidalanma və stressdən uzaq durmaq infarkt riskini azaltmaq üçün ən yaxşı vasitələrdən biridir.
Könül Oruc