ABŞ-nin Qərbi Yeni İngiltərə Universitetinin alimləri üzümün heyrətamiz xüsusiyyətlərini aşkar ediblər.
E-saglam.az xəbər verir ki, məlum olub ki, bu giləmeyvəni yemək ömrü beş il uzada bilər.
Bir sıra eksperimentlərdə siçanlar Qərb ölkələrində adətən yeyilən yüksək yağlı pəhrizlə qidalanıblar. Onlara həmçinin bir səbət giləmeyvə ilə bərabər gündəlik əlavə üzüm tozu da verildi. Laborator gəmiricilərin qaraciyər yağları daha az idi və yaşıdlarından daha uzun yaşadılar.
Tədqiqatda müşahidə edilən dəyişiklik bir insanın əlavə 4-5 illik ömrünə uyğun olacaq.
Komanda həmçinin üzümün neyron funksiyasını yaxşılaşdırdığını, Alzheimer xəstəliyindən qoruduğunu və maddələr mübadiləsini gücləndirərək kalorilərin yandırılmasına kömək etdiyini müəyyən edib.
Tərcümə: Könül Oruc