Sağlamlıq
30 yaşını keçdikdən sonra yeyilməli qidalar -
Sağlamlıq
247

30 yaşını keçdikdən sonra yeyilməli qidalar - Sizi sağlam saxlayacaq

Pəhriz sağlamlığa mühüm təsir göstərir. Mütəxəssislər bizə 30 yaşdan yuxarı insanların mütləq hansı qidaları yeməli olduğunu bildiriblər.

E-saglam.az xəbər verir ki, antioksidantları yüksək olan qidalara üstünlük verilməlidir. Dərini sərbəst radikallardan qoruyurlar və buna görə də təbii qocalmanı ləngidə bilirlər. Bunlar alma, qaragilə, qarağat, ispanaq, kələm və pecanlardır.

Yaşla ilk qırışlar əmələ gəlir və birləşdirici toxuma zəifləyir. Bu prosesi dayandırmaq mümkün deyil, lakin omeqa-3 yağ turşuları kimi düzgün qidalarla onu yavaşlatmaq olar. Onlar qızılbalıq, qoz və kətan toxumlarında olur.

Yaşlandıqca bədənimiz daha az kollagen istehsal edir. C vitamini ilə qidaların istehlakı kollagenin əmələ gəlməsini dəstəkləməyə, UV zərərini azaltmağa və yaraların sağalmasını təşviq etməyə kömək edir. C vitamininin ən əhəmiyyətli mənbələri pepperoni, cəfəri, brokoli, şüyüd və sitrus meyvələridir.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun