Qidalanma
1 dəqiqədə donuz ətini
Qidalanma

1 dəqiqədə donuz ətini necə ayırd etmək olar?

Donuz əti ilə mal əti arasında fərqi ayırd etmək çox vaxt çətin ola bilər, lakin bəzi əsas məsləhətlərlə fərqi anlamaq mümkündür. Rəngi, toxuması, qoxusu və yağ tərkibi kimi fərqli xüsusiyyətlər sayəsində hansı ət növü ilə məşğul olduğunuzu asanlıqla müəyyən edə bilərsiniz. Xüsusilə ət istehlakı mövzusunda həssas olanlar üçün bu fərqləri bilmək böyük əhəmiyyət kəsb edir. Beləliklə, donuz ətini mal ətindən necə ayırmaq olar?

E-saglam.az moderator.az-a istinadən türk mütəxəssislərin araşdırmasını təqdim edir:

Donuz və mal ətinin bir-birindən fərqləndirilməsi həm dad, həm də sağlamlıq baxımından çox mühüm məsələdir. Müxtəlif ət növlərini düzgün tanıya bilmək şüurlu və təhlükəsiz qida istehlakını təmin etmək üçün lazımdır. 

DONUZ VƏ MAL ətini FƏRQLƏNDİRMƏK ÜSULLARI

Donuz ətini mal ətindən ayırmaq üçün bəzi ənənəvi üsullar hələ də qüvvədədir:

Rəng və Tekstura: Donuz əti adətən qırmızı və çəhrayı rəngə malikdir, mal əti isə daha açıq qırmızı və ağ rəngə malik ola bilər. Bundan əlavə, donuz əti daha yumşaq bir quruluşa və daha yüksək yağ tərkibinə malikdir.

Qoxu : Özünəməxsus qoxuya malik olan donuz əti digər ət növlərindən fərqli qoxu verə bilər.

Dad: Donuz əti mal ətindən daha duzlu və daha acı dada malikdir.

Sümük quruluşu və yağ təbəqəsi: Donuz ətinin yağ tərkibi və sümük quruluşu mal ətindən daha əhəmiyyətli fərqlər göstərə bilər.

Qiymət: Donuz əti ümumiyyətlə mal ətindən daha əlverişlidir.

E-saglam.az

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun