“Yüksək qan təzyiqi olan insanlar qida rasionuna vitaminlər, bitki yağları və sağlam omeqa-3 yağ turşuları əlavə etməlidirlər”.
E-saglam.az xəbər verir ki, bunu gazeta.ru-ya kardioloq İlkin Həsənov deyib.
Həsənovun sözlərinə görə, hipertoniya xəstələrinin qida rasionunda vitaminlərlə zəngin olması ilə yanaşı, minimum duz, heyvani yağlar və sürətli karbohidratlar yer almalıdır:
“Qızardılmış qidaları yemək də arzuolunmazdır. Aralıq dənizi pəhrizi bu meyarlara cavab verir. Yüksək qan təzyiqi üçün dəniz məhsulları, xüsusilə balıq, tərəvəz və otlardan hazırlanmış yeməklər, xüsusən də brokoli və sarımsaq, zeytun yağı, vegetarian şorbalar, eləcə də quş əti və avokado faydalıdır”.
Həkim həmçinin aydınlaşdırıb ki, düzgün qidalanma müalicənin yalnız bir hissəsidir və dərman qəbul etməyi əvəz etmir.