Çörəkdəki kif ÖLDÜRƏ BİLƏR
Çörəkdəki kif ÖLDÜRƏ BİLƏR

Qablaşdırılmış məhsullar, xüsusən də çörək uşaqlar, hamilə qadınlar və immuniteti zəif olan insanlar üçün təhlükəlidir.

E-saglam.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi rəsmiləri və USDA müfəttişləri kiflənmiş qidaların yeyilməsinin ölümcül təhlükəsi barədə xəbərdarlıq ediblər.

Çörəyin kiflənmiş yerlərini kəsməkdənsə, bütün çörəyi atmağı tövsiyə ediblər. Bakteriyalardan fərqli olaraq qəliblər adi gözlə görünən hüceyrələrdən, onlara rəng verən sporlardan ibarətdir. Bu, onları aşkar etməyi asanlaşdırır və korlanmış qidaların qida kimi istifadə edilməsinin qarşısını alır.

Bəzi qəlib növləri allergik reaksiyalara və tənəffüs problemlərinə səbəb olur. Həmçinin, müəyyən şərtlər altında kif mikotoksinlər - xəstəliklərin inkişafına səbəb olan zəhərli maddələr istehsal edir. Yaşlılar, uşaqlar, hamilə qadınlar və immuniteti zəif olan insanlar xəstələnmə riski daha çoxdur.

Kiflənmiş çörəkdə bir neçə müxtəlif növ göbələk ola bilər. Böyük Britaniya Qida Standartları Agentliyinə (FSA) görə, kif məsaməli qidaya dərin yayıla bilər./lent.az