Tibbi xəbərlər
Yeməkləri folqa ilə bişirmək təhlükəlidir -
Tibbi xəbərlər
307

Yeməkləri folqa ilə bişirmək təhlükəlidir - Xüsusilə bu iki növ...

Dövlət Təhsil Universitetinin Təbiət Elmləri Fakültəsinin nəzəri və tətbiqi kimya kafedrasının müdiri Nikolay Vasiliev bildirib ki, yemək folqasının kulinariya məqsədləri üçün istifadəsi ciddi xəstəliklərin inkişafına təhlükə yarada bilər.

E-saglam.az xəbər verir ki, mütəxəssis "news.ru" ilə söhbətində yeməkləri folqa ilə bişirməyin təhlükələri barədə xəbərdarlıq edib.

Kimyaçı qeyd etdi ki, folqada olan alüminium və onun birləşmələrinin toksikliyi aşağıdır, lakin alüminium birləşmələrinin artan konsentrasiyalarına, xüsusən də böyrəklərə və mədə-bağırsaq traktına məruz qalmanın zərərləri haqqında çoxsaylı məlumatlar var.

“Alüminium birləşmələrinin yüksək konsentrasiyası ilə Alzheimer və Parkinson xəstəlikləri arasında əlaqə haqqında daha çox məlumat. Bu nəzəriyyələrin bütün uyğunsuzluğuna və mübahisələrinə baxmayaraq, folqada yemək hazırlayarkən turş və duzlu yeməklərdən çəkinmək lazımdır”, - Vasilyev aydınlıq gətirib.

Alüminium, onun fikrincə, qeyri-sabit metaldır, ona görə də duz ilə baş verəcək üzvi turşularla qarşılıqlı əlaqədə olur və bu birləşmələr qida ilə qarışır. Belə aşağı sabitliyə görə, folqadan təkrar istifadə istisna edilir və qorunmayan alüminium mətbəx qablarından istifadə etməmək daha yaxşıdır, Vasiliev qeyd etdi.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun