Tibbi xəbərlər
Toyuğun ən təhlükəli hissəsi– Dərman və kimyəvi maddələri özünə çəkir
Tibbi xəbərlər

Toyuğun ən təhlükəli hissəsi– Dərman və kimyəvi maddələri özünə çəkir

Məşhur şef aşpaz Sergey Siniçin broyler toyuğunun ən təhlükəli və yeməyə yararsız nahiyəsini açıqlayıb.

E-saglam.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, toyuğun subhissələri- yəni içalatı: qaraciyər, dalaq, ürək, mədəsinin yeyilməsi qəti olmaz.

Şefin sözlərinə görə, bu orqanlar broyler toyuğuna vurulan bütün kimyəvi maddə zərbəsini öz üzərinə götürür və çəkir.

“Əgər toyuğa hər hansı mikrob, parazit düşürsə ona antibiotiklər, dərmanlar verirlər, bu dərmanlar daxili orqanlarda yığılır. Pətənək, qaraciyər xüsusilə təhlükəlidir. Toyuq içalatını alıb bişirməyin. Qaynatmaqla belə orqanlar sağlam hala gəlmir.

Toyuğun ən zərərsiz hissəsi döş ətidir. Amma broyler toyuqlarında onu da termik işləmədən yaxşı keçirmək lazımdır. Ət ən azı 2 dəfə bişirilməlidir. Birinci dəfə bir neçə dəqiqə qaynadılıb, suyu atılır, ikinci dəfə hazır olana kimi bişirilir”.

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun