Qidalanma
Təzə isti çörək yemək zərərlidir
Qidalanma

Təzə isti çörək yemək zərərlidir

E-saglam.az xəbər verir ki, həkim diyetoloq təzə bişmiş çörəyə çox aludə olmamağa çağırıb.

İsti çörək bir çox insanlar üçün zərərli ola bilər: mədə-bağırsaq orqanları xəstəlikləri, qastrit, öd. qaraciyər, mədəaltı vəz problemi olanlar təzə bişmiş isti çörəyi yeməsələr yaxşıdır.

Diyetoloq, nutrusioloq Mariya Çernyayeva bildirib ki, təzə bişmiş çörək və un məmulatı gec və çətin həzm olunur, yüksək turşuluq yaradır, belə qida mədə xorası, yara, qastrit və bağırsaq xoralarını daha da kəskinləşdirir.

Bəs çörəyi nə vaxt almaq olar? Bişəndən sonra 8 saat gözləyib, sonra yemək lazımdır. İdeal vaxt isə 1 sutkadır. Bu çörək orqanizm üçün daha az zərərlidir, mədəyə təsir etmir, bağırsağı yapışdırmır.

Həmçinin təzə çörəkdən insan doya bilmir, daha çox yemək istəyir, iştahı açır, sanki asılılıq yaradır.

Bu da normadan artıq çörək yeyilməsinə səbəb olur./versus.az/

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun