Qidalanma
Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün ÜSULLAR
Qidalanma

Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün ÜSULLAR

Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün diqqət edilməli məqamlar məlum olub.

Azərbaycanda Qida Təhlükəsizliyi İnstitutundan E-saglam.az-a verilən məlumata görə, İtifadə müddəti bitmiş, qoxusu və rəngi dəyişmiş, kiflənmiş qidaları qəbul etmək olmaz:

“Bundan başqa pasterizə olunmamış süd və süd məhsullarından istifadə məsləhət görülmür.

- Qutusu zədələnmiş və ya qapağı boşalmış konservləri istifadə etməyin,

- Meyvə-tərəvəzi axar ilıq su ilə yaxşı yuyub istehlak etmək lazımdır,

- Ət, toyuq, balıq məhsullarını və südü uyğun müddətdə və temperaturda bişirin,

- Yeməkləri günlük olaraq hazırlayın, artıq qalanını isə bir dəfədən çox isitməyin,

- Yemək hazırlayıb bişirərkən və süfrəyə təqdim edərkən şəxsi gigiyena qaydalarına əməl edin”.

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun