Qidalanma
Makaronu təkrar qızdırıb yemək təhlükəlidir - Dietoloq
Qidalanma

Makaronu təkrar qızdırıb yemək təhlükəlidir - Dietoloq

Makaron zülal tərkibi ilə süd və əti də əvəz edəcək qədər faydalı qidadır. Lakin onun yeyilməsində çox səhvlərə yol verilir.

E-saglam.az xəbər verir ki, həkim dietoloq Mariyat Muxina makaronla yağlı sousların istifadəsini məsləhət görmür.

"Lakin həmişə yeni bişmiş makaron yemək lazımdır. Dünəndən qalma soyumuş makaronu qızdırın yemək olmaz. Xüsusən mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda, unda olan karbohidrat nişasta bərkiyir, həzm sistemi bu qidanı həzm edə bilmir.

Yenidən qızdırdıqda, elektronlar ayrılır, makaronda sərbəst radikallar əmələ gəlir. Sərbəst radikalla risə hüceyrələrdə bəd mutasiyalar əmələ gətirir. Ona görə makaronu bişirən kimi yeyin. Soyuducuda saxlamayın". /medicina.az/

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun