Qidalanma
Koronavirusa qarşı peyvənd vurdurmağa hazırlaşan insan bu QİDALARI yeməlidir
Qidalanma

Koronavirusa qarşı peyvənd vurdurmağa hazırlaşan insan bu QİDALARI yeməlidir

Koronavirusa qarşı peyvənd vurdurmağa hazırlaşan insan öz qidalanmasında müəyyən dəyişikliklər etməlidir.

E-saglam.az Rusiya KİV-lərinə istinadla bildirir ki, alimlərin sözlərinə görə, bəzi qidaların istehlakı orqanizmdə peyvənddən sonra koronavirusa qarşı lazım olan anticisimlərin sintezini sürətləndirir.

Söhbət zülallarla zəngin olan qidalardan – yumurta, ət, balıq, süd məhsullarından gedir.

Anticisimlər zülaldan ibarət olan struktirlardır və onların sintezi üçün orqanizmə kifayət miqdarda zülal daxil olmalıdır.

Həmçinin mütəxəssislər qeyd ediblər ki, koronavirusdan sağalandan və həmçinin peyvənd vurdurduqdan sonra D vitamininə olan tələbat artır. Mütəxəssislər qidalanmada D vitamini ilə zəngin olan qidaların da miqdarını artırmağı tövsiyə edirlər. Bu qidalar arasında: balıq yağı, treska balığının qaraciyəri, yağlı balıq (forel, siyənək, skumbriya, sardina, tunes və s.), yumurta sarısı, göbələk, süd məhsullarıdır. /saglamolun.az/

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun