Xəstəliklər
Kolbasa ürək-damar xəstəliklərini artırır
Xəstəliklər

Kolbasa ürək-damar xəstəliklərini artırır - Mütəxəssis

Endokrinoloq və diyetoloq Olqa Çuxaçova hesab edir ki, sağlamlığınıza zərər vermədən gündə bir tikə kolbasa yeyə bilərsiniz.

E-saglam.az xəbər verir ki, o, "Gazeta.Ru" ilə söhbətində kolbasanın zərərlərindən bəhs edib. 

Çuxaçevanın sözlərinə görə, kolbasa çoxlu doymuş yağ ehtiva edir, onun istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artırır. Bu riski azaltmaq üçün həkim kolbasanın istehlakını məhdudlaşdırmağı tövsiyə edir.

Diyetoloq deyir ki, ideal olaraq, doymuş yağlar gündəlik kalorinizin təxminən 10 faizini təşkil etməlidir: "Bu, təxminən baş barmağınız ölçüsündə bir parça piy, kolbasa və ya yağ ola bilər".

Tərcümə etdi: Könül Oruc

E-saglam.az 

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun