Xəstəliklər
Düzgün dəmlənməyən çay xəstəliklərə səbəb olur - Hamımız edirik
Xəstəliklər

Düzgün dəmlənməyən çay xəstəliklərə səbəb olur - Hamımız edirik

Evdə dəmlədiyimiz qara çay hər kəsin sevərək içdiyi içkidir.

E-saglam.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin araşdırmasına görə, yanlış dəmlənən çay xərçəng kimi ciddi xəstəliklərə yol açır.

Bəs düzgün dəmlənməyən çayı necə bilə bilərik?

ÇAYIN ACI OLMAMASI

Çayın acımaması və uzun müddət dayanması üçün dəmlənən çayı ocaq üzərində gözlətməməlisiniz.

OCAQDAN GÖTÜRÜN

Bu səbəblə çay yaxşıca dəmləndikdən sonra mütləq ocaqdan alınmalıdır. Yoxsa başda qastrit və xora olmaqla mədədə problemlər yaradar.

YÜKSƏK İSTİYƏ MƏRUZ QALMAMALIDIR

Çayı dəmləyərkən və ya dəmləndikdən sonra yüksək istiyə məruz qalmamalıdır.

XƏRÇƏNG RİSKİ VAR

Yüksək istilikdə və qaynar bir şəkildə içilən çay ilərləyən zamanlarda xərçəngə yol açar.

QƏRİBƏ DAD BURAXAR

Yüksək istiliyə məruz qalan çay ağızda qəribə bir dad buraxır.

QAYNANILMAMIŞ SU İLƏ DƏMLƏYİN

Çayı mütləq qaynanılmamış su ilə dəmləməlisiniz.

Çox qaynadılmış su çaya töküldüyü zaman bakteriyalar yaranar. Çayın dadının acıması da bunun səbəblərindən biridir.

ÇAY RÜTUBƏT ALIR

Çay dəmləyərkən digər edilən xəta suyu isti ikən üst dəmliyə qoyulmasıdır.

Bu cür çay rütubət alar və tez köhnələr. /medicina.az/

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun