“Rossiyskaya qazeta” xəbər verir ki, diyetoloq Lisa Afinskaya Telegram kanalında bildirib ki, bəzi anti-stress məhsulların qəbulu təkcə kortizol səviyyəsini tənzimləməyə kömək etməyəcək, həm də qanda şəkərin səviyyəsini normal saxlamağa və qanın qatılaşmasının qarşısını almağa kömək edəcək.
E-saglam.az xəbər verir ki, o, yüksək səviyyədə narahatlığın qan şəkərinə pis təsir edən kortizol konsentrasiyasını artırdığını izah etdi. Eyni zamanda, sağlam qidalanma immunitet sistemini və zədələnmiş hüceyrələrin bərpasını dəstəkləyir.
Mütəxəssis qida rasionunuza balqabaq toxumu, badam, çia toxumu, qoz, həmçinin göyərti və balıq daxil etməyi məsləhət görüb.
"Protein qanda şəkərin stabil balansını saxlamağa kömək edir. Disbalans və ya aclıq hissi narahatlığa səbəb ola bilər. Buna görə də biz bir neçə saat yemək yemədiyimiz zaman narahatlıq əlamətlərinin artdığını görürük", - həkim qeyd edib.
Onun həmkarı Yuliya Çexonina əlavə edib ki, tərəvəz, meyvə, dənli bitkilər, fıstıq və buğda kəpəyi də şəkərin normal səviyyədə saxlanmasına kömək edir. Skumbriya və çəhrayı qızılbalıq çox miqdarda xrom ehtiva edir.
Həkimlər xəbərdarlıq ediblər ki, zülal çatışmazlığı səbəbindən qan qatılaşır və bu, varikoz damarlarına, tromboflebitlərə, angina pektorisinə və infarktlara səbəb olur.
Tərcümə etdi: Könül Oruc