Diabet xəstələrin qidalanmasında yağlar vacib və mübahisəli məsələdir.
E-saglam.az endokrinoloq Fərhad Burzuya istinadən bildirir ki, şəkər xəstələrinin ehtiyacı olduğu enerjinin 30%-i yağlardan gəlməlidir. “Yəni şəkər xəstələri mütləq yağsız yemək yeməlidir. düşüncəsi düzgün deyil. Əksinə zeytun, zeytun yağı, qoz kimi yağ mənbələri lipid quruluşu tənzimləyir. Ancaq miqdarı da çox vacibdir.. Endokrinoloqun sölərinə görə, yeməyə həddindən çox zeytun yağı əlavə etmək, ovuc-ovuc çərəzlər yemək olmaz. Ətli tərəvəzli yeməklərə isə yağ əlavə etməmək lazımdır. Yağlar müxtəlif çeşidli ola bilər, ancaq zeytun yağına daha çox üstünlük verilməlidir. Salatlara 1 çay qaşığı, 1 kq tərəvəzə 2 yemək qaşığı yağ əlavə olunmalıdır.