Dəfnə yarpağı xərçəngdən qorumağa
Dəfnə yarpağı xərçəngdən qorumağa

“Dəfnə yarpaqları xərçəngin qarşısını almağa kömək edən güclü antiviral və antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir”.

E-saglam.az xəbər verir ki, bu barədə lenta.ru-ya müsahibəsində feldşer Natalya Balan bildirib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, dəfnə yarpağı bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir: həzmi yaxşılaşdırır, antimikrob, virus əleyhinə, iltihab əleyhinə və xərçəng əleyhinə təsirlərə malikdir, həmçinin güclü antioksidantdır:

“Dəfnə yarpağı həmçinin şəkər və xolesterin səviyyəsini normal saxlamağa kömək edir, ağrıkəsici təsir göstərir və qripdən sağalmanı sürətləndirir. Dəfnə öskürək, boğaz ağrıları və burun axıntılarına kömək edir, A, C, B və PP vitaminlərinin mənbəyidir, selen və manqan, maqnezium və fosfor, kalium, kalsium, mis ehtiva edir”.

Balan maksimum faydanın dəfnə yarpağı əsasında hazırlanmış dəm və cövhərdən gəldiyinə diqqət çəkib:

“Bu cür cövhər öskürək və boğaz ağrısı üçün istifadə üçün çox tövsiyə olunur. Ədviyyat seçərkən güclü aroma, rəng (solğun və ya qırıq olmasın) və istehsalçılara (Azərbaycan, Yunanıstan, Türkiyə, Gürcüstan) diqqət yetirin. Klassik üsulla sadəcə dəfnə yarpağını sovurmaq və ya şorbaya əlavə etmək daha yaxşıdır. Onu termosda dəmləyə də bilərsiniz (yarım litr qaynar suya 10 yarpaq) və ya yarpaqları oda qoyub 15-20 dəqiqə ətri ilə nəfəs ala bilərsiniz”.

E-saglam.az