Tibbi xəbərlər
Bu qida sinir sisteminə təsir edir və xərçəngə
Tibbi xəbərlər
412

Bu qida sinir sisteminə təsir edir və xərçəngə səbəb olur

"Qızardılmış ət sinir sisteminə təsir edir və xərçəngə səbəb olur".

E-saglam.az Qaynarinfo-ya istinadla xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Mariya Kaloşina "RİA Novosti"yə deyib.

Onun sözlərinə görə, ət qızardarkən ən zərərli şey hər kəsin sevimlisi olan qızıl qabığıdır:

"Məhz bu qabıq tərkibində orqanizm üçün çox zərərli maddələr - heterosiklik aminlər və akrilamid var. Birincilər güclü kanserogendir, yəni xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcək bir maddədir. Akrilamid isə sinir və reproduktiv sistemlərə təsir edir".

O əlavə edib ki, əti qızardarkən çoxlu miqdarda poli doymamış yağları olan bitki yağlarından uzaq durmaq lazımdır. Onlar kanserogenlərin və trans yağların əmələ gəlməsinə ən həssas olanlardır. Belə çoxlu doymamış yağlar kərə yağı, piy və bitki yağlarında, məsələn, soyuq sıxılmış zeytun yağında olur.

E-saglam.az 

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun