Qidalanma
Bağırsaq xəstəlikləri zamanı - Pəhriz
Qidalanma

Bağırsaq xəstəlikləri zamanı - Pəhriz

Ən çox rast gəlinən bağırsaq xəstəliklərinə aşağıdakılar aiddir:

* enterit

* kolit

* xroniki enterit

* xroniki kolit

Bağırsağında patologiya olan xəstələrə aşağıdakı qidalardan istifadə etmək məsləhət görülmür:

- qızardılmış və qovrulmuş qidalar

- hisə verilmiş və ədviyyatlı qidalar

- qıcıqlandırıcı maddələr

- quru qida məhsulları

- noxud, lobya

- qaz, ördək, yağlı qoyun əti

- turşular

- konservlər

- ayaqüstü yeyilən küçə yeməkləri.

Belə xəstələrin xüsusi rasionu olmalıdır, oraya daxildir:

- sadə və kəsmikli peçenyalar

- düyü, vermeşil supları

- yağsız və suda bişmiş mal əti

- suda bişmiş toyuq

- suda bişən mal dili

- qarabaşaq

- kartof püresi

- yağsız parda və suda bişən balıq.

Bağırsağında problemləri olan xəstələr limon, apelsin kimi sitrus meyvələri, şirniyyatın tərkibində və ya jele şəklində yeməlidirlər.

Unutmaq olmaz ki, müalicələrdən sağalan bağırsaq qida rasionunu pozduqda yenidən qıcıqlanır və xəstəliyin əlamətləri geri qayıda bilir. Buna görə də belə xəstələrə pəhrizinə qarşı diqqətli olmağı məsləhət görülür./milli.az/

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun