Ot çaylarını hazırladıqda müəyyən qaydalara riayət edin:
- 1 x.q. ot üçün 1 stəkan isti (çox qaynar yox!) su götürülür. Ədviyyatlardan istifadə etdikdə 1 stəkan su üçün çay qaşığının 1/3 hissəsi ədviyyat götürülür.
- Növbəti gün çayı yaxşı süzün və gün ərzində stəkanın 1/3 hissəsi olmaqla 2-3 dəfə için. Çaya bal, limon da əlavə edə bilərsiniz.
Sizə ən faydalı ot çaylarını təqdim edirik:
- Ürək-damar sistemini möhkəmləndirən çaylar- yemişan, bədrənc (melissa), pişikotu kökləri, nanə.
- Mədə-bağırsaq sistemi üçün ən faydalı çaylar- çobanyastığı, kəklikotu, cirə, nanə, zirə, boymadərən.
- Böyrəklərin sağlamlığını qoruyan çaylar-itburnu, pol-pala, qarğıdalı saçaqları.
- Təzyiqi aşağı salan çaylar - zirinc, tozağacı yarpaqları, itburnu.
- Sakitləşdirici çaylar -pişikotu kökləri, mayaotu toxumu, bədrənc (melissa)./saglamolun.az/