Diyetoloq Vanessa Giglio təzə yumurtanın maksimum saxlama müddətinin bir ay olduğunu, lakin bir sıra şərtlərə əməl etdiyini bildirib.
E-saglam.az-ın məlumatına görə, mütəxəssis Terra nəşrinə müsahibəsində onları açıqlayıb.
"Yumurtalar qabığına zərər vermədən və ya kəskin qoxu olan qidaların yanında yerləşdirmədən düzgün saxlandıqda, soyuducuda 21-30 gün qala bilər", - dedi Giglio.
Onun sözlərinə görə, yumurtalar öz qablaşdırmasında və ya qapalı qablarda soyuducunun daxili rəfində saxlanılmalıdır, qapının üstündə deyil: "Eyni zamanda, ay ərzində mütəmadi olaraq qabığın bütövlüyünü yoxlamaq lazımdır. Bundan əlavə, yumurtanın xoşagəlməz qoxusu varsa və ya görünüşü dəyişibsə, qabığında çatlar əmələ gəlibsə, yeməkdən çəkinməlisiniz".
Tərcümə: Könül Oruc