
Xiyarlar tez yumşalır və xarab olur, amma onları daha uzun müddət təravətli saxlamaq üçün bir neçə praktik üsul var.

E-saglam.az həmin üsulları təqdim edir:
Su ilə saxlama: Xiyarları yuyub bir qaba yerləşdirin və üzərinə içməli su əlavə edin. Soyuducuda saxlayın və suyu 2-3 gündən bir dəyişin.
Kağız dəsmalla bükmək: Xiyarları kağız dəsmala sarıyıb soyuducuya qoymaq artıq nəmi udur və onların tez xarab olmasının qarşısını alır.
Plastik torba və sirkə: Plastik torbada bir neçə deşik açaraq xiyarları saxlayın və ya suya bir çay qaşığı sirkə əlavə edərək bakteriyaların qarşısını alın.
Alternativ üsullar: Xiyarları donduraraq və ya sirkə, duz, şəkərlə marinad edərək daha uzun müddət saxlaya bilərsiniz.
Bu üsullarla xiyarları daha uzun müddət xırtıldayan və təravətli saxlamaq mümkündür.
Tərcümə: Könül Oruc